Producten

Introductie


De Neemboom wordt in Azië en vooral in India al eeuwen lang gewaardeerd om de vele nuttige en heilzame producten die hiervan bereid kunnen worden. Niet voor niets wordt deze boom de “Wonder Boom” genoemd.

Ook is het een van de belangrijke ingrediënten die toegepast wordt in de Ayurvedische geneeskunst*, een geneeskunst waarvan de basis volgens overlevering meer dan 4000 jaar geleden teruggaat. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat Neem product een vaste plaats verworven hebben in ontelbare Indiase gezinnen.

Lang is deze kennis aan de westerse wereld voorbij gegaan, maar sinds enkele tientallen jaren is er ook hier aandacht voor de fantastische en veelbelovende eigenschappen van deze boom.

Zo worden Neem producten vaak toegepast bij huidverzorging, huidproblemen, hoofdluis en roos. (zie bijvoorbeeld "Six amazing beauty benefits of Neem")

Daarnaast zijn er ook zijn toepassing in de landbouw. Hierbij worden vooral de schimmel- en insectwerende eigenschappen met succes ingezet. Ook de uitstekende biologische afbreekbaarheid is een eigenschap die goed past in het hedendaagse streven naar een zo laag mogelijke belasting van het milieu.


* Ayurveda ISBN 90-243-7010-8